7. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 7

I dag er det andre søndag i advent, og før vi går videre på sjuende del av adventsfortellinga skal vi tenne andre lyset i adventskransen:

No tenner vi det første lys,
åleine må det stå.
Vi ventar på det vesle barn
i krubba lagt på strå.

No tenner vi det andre lys,
dei står der stilt og skin.
Vi ventar på at Gud, vår Far,
vil sende Sonen sin.


Så kommer sjuende del av "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel":

Dagen etter var det fullt oppstyr ved hoffet. Alle ville høre om nattas spennende hendelse. Kamel tiltrakk seg også mye oppmerksomhet fra de andre kamelene. Det var ingen hemmelighet at han hadde vært tilstede ved oppdagelsen av stjerna. "Hvordan så den ut? Hvor på himmelen var den?" var omtrent det eneste Kamel hørte den dagen. Han begynte å bli litt lei, men kunne ikke unngå å føle seg stolt. Og utover dagen ble beretninga hans bare mer og mer imponerende. Og da han utpå kvelden fikk spørsmålet fra en av de mest populære jentekamelene svarte han: "Det var den største stjerna jeg noen gang har sett. Den var omtrent dobbelt så stor som sola og dekte neste hele himmelen!" De andre så utrolig imponert ut.
Allerede neste dag ble det bestemt at det skulle sendes en delegasjon på tre menn for å ære den nyfødte kongen. Vismannen til Kamel var en av de tre, og Kamel skulle selvsagt være ridedyr. Det førte til at hans omdømme blant de andre kamelene nådde uante høyder, og det var en særdeles stolt og stivpynta Kamel som noen dager seinere la ut på sitt livs viktigste reise.

Fortsettelse følger...

Dager igjen til tredje eksamen: 8
Dager igjen til siste eksamen: 12

Dagens bibelvers:

"Menneskets stolte øyne blir ydmyket. Mennenes stolthet blir bøyd, og Herren alene er høy på den dag." Jes 2,11


Ingen kommentarer: