18. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 18

Tida går fort nå. De to siste dagene har jeg brukt på å "lese" omtrent hele pensumet i det fantastisk inspirerende faget Teknologiledelse, som på et eller annet tidspunkt er obligatorisk for alle på NTNU sine sivinglinjer. Faget inneholder litt av hvert (entrepenørskapsfakta, organisasjonsledelse, juss og økonomi) og kunne sikkert hvert nyttig om det hadde vært lagt opp på en god måte. Men når eksamen er flervalgsoppgaver med spørsmål som "Hva står på side 134 i kompendium 2?", "Hva mente NN om x?" og "Hva er trolig årsaken til at...?", da blir man litt lite gira. Derfor har jeg utsatt all lesing til de tre siste dagene. Og nå er det bare en igjen. Satser på at det går greit allikvel.

Nå er utkastet til alle resterende deler av adventsfortellinga mi ferdig, og vi går mot ei spennende avslutning! Men det er fortsatt noen dager igjen til den tid. Først kommer attende del av "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel":

For Esel var stallen det beste som kunne hendt, men han skjønte at det ikke var det beste for Maria i den situasjonen ho var i nå. Men det var det lite han kunne gjøre noe med, og Esel gjorde det beste ut av situasjonen ved å prøve og bli kjent med den oksen som sto i stallen. "Hva heter du?" spurte Esel. "Okse" svarte oksen før han fortsatte med å spørre om hvorfor Esel hadde dratt med to mennesker inn i stallen hans. Esel prøvde så godt han kunne og forklare hele historia. Han starta med den lysende mannen, og fortsatte videre med reisa og alle de andre merkelige hendelsene som hadde ført dem til stallen. I det Esel stoppa var Okse helt oppslukt og spurte om ikke Esel kunne forklare litt mer. Men Esel hadde enda ikke skjønt alt, og kunne ikke svare når Okse spurte hvem den lysende mannen var og hvorfor løva hadde stikki av. Slik gikk det noen dager, og fortsatt lå Hund utafor stallen. Og hver natt lyste stjerna, som nå sto rett over stallen, sterkere og sterkere.

Fortsettelse følger...

Dager igjen til fjerde og siste eksamen: 1

Dagens bibelvers:

"En okse kjenner sin eier, og et esel sin herres krybbe. Men Israel kjenner ingen ting, mitt folk har ikke forstått noe." Jes 1,3

Ingen kommentarer: