5. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 5

I dag har jeg fått unnagjort eksamen i bølgefysikk. Utifra hva som står på løsningsforslaget ligger jeg helt i grensa mellom to karakterer, så satser jeg på at jeg havner på den øverste. Nok om eksamener (0ver ei uke til neste!). Her kommer femte del i adventsfortellinga "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel":

Vel tilbake i Nasaret gikk livet sin vante gang for Esel. Arbeidet hos Josef tok seg opp, men etter en lang ferie var Esel klar til dyst. Tida gikk og Esel begynte så vidt å glemme hendelsene med den lysende mannen. Men en dag skjedde det noe som brakte alt tilbake. Esel var på vei hjem fra brønnen med et par vannbøtter på ryggen da en stor og vakker romersk krigshest galloperte forbi med et høyt vrinsk. Det var bare så vidt Esel rakk å hoppe unna, men bevegelsen hadde vært for rask. Vannbøttene hadde flydd rett av ryggen, og alt vannet havna rett på Maria. Esel var lei seg, men mest av alt tenkte han på hesten. De romerske hestene trodde de var så mye bedre enn alle andre. Og de brydde seg i alle fall ikke om et gammelt lite esel. Det var nesten som om Maria visste hva Esel tenkte, for like etter sa ho: "Så, så, Esel. Ikke bry deg om den hesten. Den er bare fin på utsida, men det er det inni som teller." Etter dette følte Esel seg litt bedre, og så gikk de for å hente nytt vann. Da de kom tilbake til huset fikk Esel et aldri så lite sjokk. For rett utafor huset sto hesten med en romersk soldat ved sida. Like foran sto Josef med et bekymra uttrykk i ansiktet. Esel smøyg seg så godt han kunne langs gjerdet for å ikke bli sett av hesten. Etter at de var borte spurte Maria hva det var som hadde skjedd. "Keiseren har beordra ei folketelling" sa Josef "og vi må dra til Betlehem for å skrive oss inn der. Og det skjer akkurat nå når du snart skal føde!"

Fortsettelse følger...

Dager igjen til tredje eksamen: 10
Dager igjen til siste eksamen: 14

Dagens bibelvers:

"Og det skjedde i de dager at det utgikk et bud fra keiser Augustus at all verden skulle innskrives i manntall. Dette var den første innskrivning, i den tid Kvirinius var landshøvding i Syria. Og alle gikk for å la seg innskrive, hver til sin by. Også Josef drog opp fra Galilea, fra byen Nasaret, til Judea, til Davids stad, som heter Betlehem, fordi han var av Davids hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med Maria, sin trolovede, som var med barn." Luk 2,1-5

Ingen kommentarer: