21. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 21

I dag blir det tur til sunnmøre for å besøke besteforeldra mine. Resten av slekta som befinner seg på disse breddegrader kommer også, så det blir nok et hyggelig førjulsselskap. Og kjenner jeg besteforeldra mine rett så kommer jeg ikke derfra før magen er godt fyllt opp. Trenger jo litt oppvarming til jul. Før den tid blir det imidlertid formiddagsmøte på Vestnes Bedehus (blir hyggelig det også).

Fjerde søndag i advent i dag. Det betyr at det siste lyset i adventskransen skal tennes. Ikke lenge igjen til jul nå!

No tenner vi det første lys,
åleine må det stå.
Vi ventar på det vesle barn
i krubba lagt på strå.

No tenner vi det andre lys,
dei står der stilt og skin.
Vi ventar på at Gud, vår Far,
vil sende Sonen sin.

No tenner vi det tredje lys,
det er eit heilagt tal.
Vi ventar på at Kongen vår
skal fødast i ein stall.

No tenner vi det fjerde lys,
og natta vert til dag.
Vi ventar vi på ein Frelsarmann
for alle folkeslag.


Men nå kommer tjueførste del av adventsfortellinga "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel":

De blei stående utafor stallen å vente før Sau endelig tok mot til seg og gikk bort til hunden som sov ved inngangen. "Er det her Frelseren skal fødes?" spurte Sau. Det virka ikke som om hunden hørte, så Sau prøvde en gang til litt høyere "Er det her Messias skal bli født?". Hunden våkna, men det virka ikke som om han hadde fått med seg spørsmålet, så Sau blei nødt til å repetere det en tredje gang. Da Hund endelig hadde fått med seg hva Sau spurte om, svarte han "Det skal nok fødes noen der inne snart, men om det er Frelseren, det veit jeg ikke. Men hvis du venter litt her skal jeg gå inn å hente Esel. Han veit alt om det her." Like etter kom Hund ut med Esel rett etter seg. Esel blei ganske overraska over den store flokken som var samla utafor stallen. Men da han fikk vite hva Sau og de andre ville, satte han i gang med å forklare alt som hadde skjedd siden den første gangen den lysende mannen hadde dukka opp i Nasaret. "Vi har også sett en lysende mann." sa Sau "Det var han som fortalte oss at vi skulle dra hit for å finne et barn som het Messias, Frelseren. Og den lysende mannen er forresten en engel fra Gud, for det sa gjeterne." Esel hadde hørt om både engler og om Gud, og når han så opp mot stjerna som strålte ned på dem begynte han å innse hvor stort det som var i ferd med å skje var.

Fortsettelse følger...

Dagens bibelvers:

"For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste." Jes 9,6

Ingen kommentarer: