23. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 23

I går gikk mye av dagen med til å sortere legoklosser. Tenkte at jeg skulle ha et aldri så lite legoprosjekt i løpet av ferien, og da må klossene sorteres og organiseres sånn at jeg kan bygge uten å måtte leite etter hver kloss som trengs. Hva prosjektet ender med får dere sikkert se her en dag i løpet av romjula eller på nyåret.

Det er dagen før dagen i dag, og her kommer tjuetredje del av adventsfortellinga "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel": 

Det var en stor og merkelig flokk som var samla utafor stallen nå. Esel hadde akkurat fått høre Kamel si historie om hvordan stjerna hadde leda dem den lange veien til stallen. Og det gjorde Esel bare mer forundra. For hva ville skje med det barnet her når til og med stjernene fortalte om ham før han var født. De siste dagene og månedene hadde Esel lært, hørt og sett mer enn han hadde gjort hele resten av livet, men fortsatt var det mye han ikke forsto. Hvorfor var alle disse folka og dyra kommet for å se et lite barn? Her var det noe mer enn det et vanlig lite esel kunne fatte. Men alle dyra som sto rundt så på Esel som den store autoriteten. Det var Esel som hadde vært der fra begynnelsen, det var han som visste mest, og det var han som stadig fikk spørsmåla retta mot seg. Esel begynte å bli lei av å svare på de samme spørsmåla gang etter gang, og det var like før han sprang sin vei da de plutselig hørte et skrik inne fra stallen. Fødselen var i gang.

Fortsettelse følger...

Dagens bibelvers:

"Kan du fatte Gud med din forstand? Eller kan du finne ut hvor Den Allmektige har sin grense?" Job 11,7

Ingen kommentarer: