6. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 6

I dag tar historia ei ny vending. Så følg med i sjette del av adventsfortellinga "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel":

Langt borte i Østerland levde det en kamel. Kamelen, som het Kamel, var en klok kamel til tross for sin unge alder. Han hadde nemlig vokst opp blant kongens kameler og hadde tidlig blitt plukka ut til å være kamelen til en av landets fremste vismenn. Det mest spennende Kamel kunne gjøre var å stå ute om natta og se opp mot himmelen. Der oppe var det alltid noe nytt å oppdage. En kveld da Kamel og vismannen sto og speida opp mot himmelvelvingen fikk de plutselig se et stort nytt lys som de aldri hadde sett før. Kamel hadde aldri før sett vismannen så opphissa som han blei nå. Han satte skjegget fast i teleskopet og reiv det over ende i sin iver etter å få nedtegna stjerna sin posisjon. Kamel syntes det var et artig oppsyn, men han forsto det godt. For denne stjerna var spesiell. Det måtte være den som de alltid hadde sett etter. Den stjerna som det sto skrevet om i en av de gamle skriftene. Den som skulle varsle at en stor konge skulle bli født. Etter å ha fått alt ned på papiret hoppa vismannen opp på Kamel og ropte: "Skynd deg Kamel! Det her må vi varsle alle andre om."

Fortsettelse følger...

Dager igjen til tredje eksamen: 9
Dager igjen til siste eksamen: 13

Dagens bibelvers:

"Jeg ser ham, men ikke nå. Jeg skuer ham, men ikke nær. En stjerne stiger opp av Jakob, et spir løfter seg fra Israel." 4.Mos 24,17a

Ingen kommentarer: