22. desember 2008

Juleevangeliet, DEL 22

I dag er det bittelille julaften. Det er altså bare to dager igjen til den store kvelden. Tror nesten jeg må begynne å anse meg sjøl for voksen siden jeg gleder meg mer til middagen enn til pakkene. Det er forresten ikke så mye julestemning i landskapet her i Romsdalen. Det ligger snø på fjella, men her nede ved fjorden er det bart, og været i går minna mer om en mild høststorm enn julevær. Hadde det bare vært noen grader kaldere hadde vi imidlertid fått en god halvmeter snø i går. Og nå virker det som om det kommer ei ny regnbyge. 

Så kommer tredjesiste (altså tjueandre) del av adventsfortellinga "Juleevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel": 

Nå når de nærma seg Betlehem kunne Kamel se stjerna tydligere time for time. Det kunne ikke være langt igjen. Snart var vandringa over, snart skulle han få svar på alle de spørsmåla som hadde begynt å surre rundt i hodet den dagen han først hadde sett stjerna skinne på himmelen. Kamel var ikke lenger den samme som han hadde vært den gang. Det virka som om det vare en evighet siden. Han hadde lært mye om verden rundt seg, men enda mer om hvem han selv var, og han var ikke glad for alt han hadde finni ut. Men han skulle forbedre seg, han skulle bli en ny og snill Kamel. Plutselig ropte en av vismennene "Se, stjerna har stoppa rett der borte! Nå er vi endelig her." Kamel blei rastløs og satte igang med å gallopere mot stjerna. Vismannen datt av, men Kamel brydde seg ikke. Han måtte se, han måtte være først. Men så stoppa han plutselig opp. For foran han sto en hel saueflokk og snakka med et esel og en hund. Det her kunne ikke være riktig. Men så hørte han at eselet sa "Og så sa den lysende mannen at barnet skulle bli en stor konge." Så hadde de kommet riktig likevel. Stjerna hadde leda dem på rett vei. De var framme.

Fortsettelse følger...

Dagens bibelvers:

"Og Herren gikk foran dem, om dagen i en skystøtte for å lede dem på veien, og om natten i en ildstøtte for å lyse for dem. Slik kunne de dra fram både dag og natt. Skystøtten vek ikke fra folket om dagen, og heller ikke ildstøtten om natten." 2.Mos 13,21-22

Ingen kommentarer: