22. desember 2009

Adventsbibelquiz, DEL 22

15 poeng til Merethe for å ha finni begge navna til Ussia i går. Og så må vel Anne Gørill få et ekstrapoeng for god jobb. Gratulerer.

Adventstida går mot slutten nå. Og det er i utgangspunktet kun 45 førsteplasspoeng til som skal deles ut. Så nå er det på tide å sikre de siste poenga som sikrer seiern. Minner om at julaften oppgava er litt spesiell og gir 25 poeng.

Dagens spørsmål:

Ei jødisk kvinne blei dronning i Persia. Ho omtales for det meste med et navn (som betyr stjerne/perle), men hva er hennes hebraiske navn (som betyr myrt).

Lykke til!

Adventsfortelling:

DEL 22.

Dagens bibelvers:

"Ussia la seg til hvile hos sine fedre. De begravde ham nær hans fedre på den begravelsesplassen som tilhørte kongene. For de sa: Han er spedalsk. Og hans sønn Jotam ble konge etter ham." 2. Krøn 26,23 

7 kommentarer:

Torstein sa...

Hadassa eller Ester som og vert kalla
Ester 2,7

Anne Gørill sa...

Hadassa eller Ester ja.Ester 2,7.

Og selv om eg tvile på at du bi å gi meg extrapoæng så kan eg likavæl fortælle at ho mens ho va dronning laga kongen et påbud om at d jødiske folk sku dræpes på en bestæmt dag. Men så gikk Ester inn til Kongen, einda d va en sånn lov at dæm som kom til kongen utn å bi bedt av kongen sjøl, kunne bi dræpt. Men hvis kongen tok opp septere sitt, så sku dæm få leve. Å d jore han når Ester kom da.;)
Åsså ba ho får folke sitt. Men sia ikke loven kunne omskrives, bei d bare putta på litt meir på loven om at jødan hadde lov til å forsvare seg.

Å d e d høytida Purim handle om i jødedommen.:)

Skikkeli spennanes historie faktisk. Kan læses i heile Esterboka.

Kristoffer Stige sa...

Hvem er du som har svart først? :)

Anonym sa...

Hadassa eller Ester, Ester 2.7

Torstein sa...

Bror til Hallgrim

Marie sa...

Ester het opprinnelig Hadassa, som betyr myrt... Ester 2,7 (Hadassa) og
Ester 2,17 (prinsesse)

Kristoffer Stige sa...

10p - Torstein
2p - Anne Gørill
2p - Merethe
2p - Marie