9. desember 2011

Adventsbibelquiz 2011, DEL 9

Riktig svar i går var Agabus og Apg 11,28.

Dagens oppgave:
Han tok imot "betaling" fra en badende "helseturist". Hvem og i hvilket vers?

Dagens bibelvers:
"En av dem, som hette Agabus, stod opp og varslet ved Ånden at en stor hungersnød skulle komme over hele verden. Den kom da også under Klaudius." Apg 11,28  

8 kommentarer:

John Alfred sa...

Elisas tjener, Gehasi.
2. Kong 5,24
Men da han kom til haugen, tok han det av deres hånd og gjemte det i huset. Han tok farvel med mennene, og de drog sin vei.

Eldar Nikolai sa...

Vi skal fram til Gehasi. Og det står i 2. Kongebok 5, 23:
Na'aman svarte: Vær så snill å ta to talenter!og han ba han inntrengende og knyttet to talenter sølv inn i to penger.så tok han to festkledninger og ga dem til to av tjeneren sine, og de bar dem foran Gehasi.

Victoria sa...

Gehasi, 2 kongebok 5,20

Mathias sa...

Gehasji lurer til seg betaling fra Naaman. Ikke helt sikker på hvilket vers du er ute etter, men sier 2.Kong 5,23 Naaman svarte: «Vær så snill å ta to talenter!» Han ba ham inntrengende og knyttet to talenter sølv inn i to punger. Så rakte han to festdrakter til to av tjenesteguttene sine, som bar dem for Gehasi.

Erlend sa...

Gehashi, 2. Kong 5,20

Ingrids sa...

Tek ein råsjangs på Na’aman. I 2.kong 5 står det om at han reiste til Elisja for å bli frisk og at han fekk beskjed om å lauga seg sju gonge i Jordan. I vers 15-19 prøver Na’aman å betale for seg, men Elisja vil ikkje ta imot. Men i vers 23 lurer ein av tenarane til Elisja seg til 2 talenter frå Na’aman. Men tenaren ender opp med hudsjukdommen til Na’aman, når Elisja oppdager han. Veit ikkje heilt om eg vil karakterisere dette som betaling, eller Na’aman som ein helseturist - men eg tek ein råsjangs!

Ingrids sa...

Obs eg meinte Elisja :)

Kristoffer Stige sa...

10p - John Alfred (5+5)
8p - Eldar Nikolai (4+4)
5p - Mathias (2 for navn, 3 for vers)
3p - Victoria (3 for navn, 0 for vers)
1p - Erlend (1 for navn, 0 for vers)
1p - Ingrid (om du ikke traff på navnet, så har du hvertfall fått med hele historia)