10. desember 2011

Adventsbibelquiz 2011, DEL 10

Litt diskusjon i juryen i går om hvilke vers som skulle godkjennes. Endte opp med 2.Kong 5,23-24. Strengt talt er det vel i 23 Gehasi (Elisas tjener) mottar "betalinga", men siden to av Naamans tjenere bærer den for han får han det ikke fysisk før i vers 24. Vers 20 godkjennes ikke da han der bare tenker på å få noe.

Dagens oppgave:
Paulus bruker en plante-analogi for å unngå at Korint-menigheten skulle bli person-fokusert. I den sammenheng nevner han en annen stor forkynner. Men også denne personen trengte opplæring. Hvem (i flertall) gav han det, og i hvilket vers?

Dagens bibelvers:
"Na'aman svarte: Vær så snill å ta to talenter! Og han bad ham inntrengende og knyttet to talenter sølv inn i to punger. Så tok han to festkledninger og gav dem til to av sine tjenere, og de bar dem foran Gehasi. Men da han kom til haugen, tok han det av deres hånd og gjemte det i huset. Han tok farvel med mennene, og de drog sin vei." 2.Kong 5,23-24  

7 kommentarer:

Erlend sa...

Priskilla og Akvilas

Apg 18,26 Han begynte å tale fritt og åpent i synagogen, og der fikk Priskilla og Akvilas høre ham. De tok seg av ham og ga ham enda grundigere kjennskap til Guds vei.

Victoria sa...

Akvilas og Priskilla, Apg 18,26

Eldar Nikolai sa...

Personen som treng opplæring er Apollos.
I Apg. 18. 26 står det:
Han begynte å tale frimodig i synagogen. Da Priskilla og Akvilas hadde hørt han, ba de ham til seg og la Guds vei nøyere ut for han.

Vi skal altså fram til Priskilla og Akvilas.

John Alfred sa...

Jeg trur du er ute etter Apollos. Han ble opplært av Priskilla og Akvillas i Efesus.
Apg 18,26:
Han begynte å tale fritt og åpent i synagogen, og der fikk Priskilla og Akvilas høre ham. De tok seg av ham og ga ham enda grundigere kjennskap til Guds vei.

mathias sa...

Apollos fikk opplæring av priskilla og akvilas i Apg 18,26

Ingrids sa...

1.kor 3,6 "Eg planta, Apollos vatna, men Gud gav vekst."

Kristoffer Stige sa...

10p - Erlend
8p - Victoria
6p - Eldar Nikolai
4p - John Alfred
2p - Mathias