9. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 9

2. søndag i advent i dag!

No tenner vi det første lys,
åleine må det stå.
Vi ventar på det vesle barn
i krubba lagt på strå.

No tenner vi det andre lys,
dei står der stilt og skin.
Vi ventar på at Gud, vår Far,
vil sende Sonen sin



Onesimus betyr "den nyttige", og det var mannen vi skulle fram til i går. Han hadde vært tjener hos Filemon, men hadde rømt (sannsynligvis til Roma), møtt Paulus og blitt en kristen. I brevet til Filemon sier Paulus at han nå vi vil sende han tilbake, og at selvom han før var en unyttig tjener vil han nå være nyttig både for Filemon og Paulus. Så over til hvor han kom fra. I brevet til kolosserne skriver Paulus mot slutten at han sender dem Onesimus som er fra deres egen by (Kol 4,9). Altså er han fra Kolossæ.

Dagens oppgave:
Ordtaka i Forkynneren 10,8 (evt Predikanten avhengig av oversettelse) og Ordspråkene 16,18 inneholder visdom som de fleste burde hengt litt høyere. Dagens mann hadde høye tanker om seg sjøl, men opphøyelsen blei nok ikke akkurat som planlagt. Og finner dere den, har dere verset.

Dagens bibelvers:
"Sammen med ham sender jeg Onesimus, den trofaste og kjære bror, som er fra deres egen by. Disse to vil fortelle dere alt herfra." Kol 4,9

8 kommentarer:

John Alfred sa...

Haman, Esters bok 7:10

Erlend sa...

Hamna, Ester 7,10

Anonym sa...

Haman
Easter 7,10

Victoria

Mathias sa...

Det er Haman vi skal frem til. Det var jo to former for opphøylse både Est 6,9 (evt 6,11) der Mordekai rir på hesten istedetfor Haman, som hadde plalagt for seg selv i sin tanke. Og Est 7,9 der Haman blir hengt i galgen han hadde laget for Mordekai.

Fam Sæther sa...

Adonja hadde høye tanker om seg selv og ville bli konge. Det gikk ikke slik, for Salomo ble konge.

1.Kong 1,50

Adonja frykter for sitt eget liv.

Camilla sa...

Hm..er sikkert flere som har fått erfare at hovmod står for fall, men jeg satser på Absalom. Andre Samuelsbok 18,9 er der han ble opphøyd, bokstavlig talt.

Erlend sa...

Kjekt at det er så tett i teten, men jeg synes enda flere burde begynne å svare. Plutselig er det en av oss andre som detter av lasset ;)

Kristoffer Stige sa...

10p - John Alfred
8p - Erlend (nesten så du fikk bonuspoeng for den siste kommentaren :) )
6p - Victoria
4p - Mathias
3p - Fam Sæther (bonuspoeng)
3p - Camilla (bonuspoeng)