17. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 17

Det svaret jeg tenkte på i går var Barnabas. Etter Paulus sin omvendelse, da alle kristne i Jerusalem var redd ham, så tok Barnabas seg av ham og førte ham til apostlene. Det står i Apg 9,27. Jeg synes imidlertid at mannen som nevnes ti vers tidligere, Ananias, også er godt forslag. Det belønnes dermed med maksimal bonuspoengpott.

(det innlegget her publiseres automatisk mens jeg sitter på bussen, så poengsummene og gårsdagens kommentarer kommer ikke før jeg er godt og vel i havn på Vestnes)

Dagens oppgave:
Det er noen personer i Bibelen som har fått begrep knytta til navnet sittEt eksempel har vi i 1.Mos 38,9. I dag skal vi fram til et annet eksempel. Personen vi skal fram til er mannen bak et begrep som brukes om handel med posisjoner i Guds menighet på jorden.


Dagens bibelvers:
"Men Barnabas tok seg av ham og førte ham til apostlene. Han fortalte dem hvordan Saulus på veien hadde sett Herren, og at Herren hadde talt til ham, og hvor frimodig han i Damaskus hadde talt i Jesu navn." Apg 9,27

5 kommentarer:

Erlend sa...

Simon, Apg 8, 18

Erlend sa...

Antar det er det verset det er snakk om, siden det er der han tilbyr apostlene penger for den Hellige Ånd.
De som handler med posisjoner i Kirken kalles forøvrig simonister.

Anonym sa...

Judas - forræder

I apg ser vi hva som ble gjort for pengene han fikk for å være en forræder:
Apg 1. 18 For lønnen han fikk for ugjerningen sin, kjøpte han en åker. Men han falt hodestups så buken revnet og alle innvollene veltet ut

V

Victoria sa...

Simon og simonisme

Apg 8.18

Kristoffer Stige sa...

10p - Erlend
8p - Victoria