7. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 7

Som alle svarende svarte var det Drusilla vi skulle fram til i går. Ho var jødisk, men gift med landshøvdingen Feliks. Feliks var mannen Paulus blei ført til etter at han ble arrestert i Jerusalem. Feliks var imidlertid ikke en rask dommer. Han tenkte å tjene litt penger på saken ved å få bestikkelser fra Paulus. Men den gang ei; tida gikk og etter to år sa han takk for seg i jobben og lot Paulus sitte igjen i fengselet. Drusilla er nevnt i Apg 24,24.

Dagens oppgave:
Håndball EM er godt i gang, og Norge har kasta ballen mange nok ganger i mål til å vinne sine to første kamper. Hvor treffsikker dagens mann var det veit jeg ikke, men han kasta hvertfall noe etter en mektig mann som var på flukt. Mange år seinere blei han idømt en slags husarrest som straff. Jeg vil ha verset der han dør.

Dagens bibelvers:
"Etter noen dager kom Feliks sammen med sin hustru Drusilla, som var jødinne. Han sendte bud etter Paulus og hørte ham vitne om troen på Jesus som Messias." Apg 24,24

6 kommentarer:

Victoria sa...

Sjimi kastet sten i Samuels bok.

han dør i 1.kongebok 2,46

Så baud kongen Benaja, son til Jojada, gå ut og hogga han ned. Slik døydde Sjimi.
Og kongsmakta låg trygt i Salomos hand.

John Alfred sa...

Den var vanskelig, men jeg trur det må bli
Sime'i, han dør i 1.Kong 3:46

Fam. Sæther sa...

Sjimi
1. Kongebok 2,46

Erlend sa...

Skole'i, 1. Kong 2,46

Mathias sa...

Vi skal fram til Sime'i som kaster stein etter David. 1 Kong 2,46 Og kongen gav ordre til Benaja, Jojadas sønn, og han gikk ut og hogg Sime'i ned så han døde. — Og kongedømmet lå trygt og fast i Salomos hånd.

Kristoffer Stige sa...

10p - Victoria
8p - John Alfred
6p - Fam Sæther
4p - Erlend
2p - Mathias