5. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 5

I går var det Baruk vi skulle fram til. Han skreiv ned alt det Jeremia fikk høre av Gud. Verset vi skulle fram til var Jer 36,6 der Jeremia gir Baruk beskjed om å lese opp budskapet i tempelet på en fastedag. Da kong Jojakim fikk høre det som stod i bokrullen ble den brent opp og Baruk måtte skrive alt en gang til. For de som lurer på hva jeg dreiv å hinta til med minner om barneskolen og sånn, så var det ordet diktat eller diktert eller liknende som er brukt kun i den fortellinga der i Bibelen. Så veit dere det.

NB!
Ei lita saksopplysning. Jeg liker assosiasjoner og ordspill, og jeg er av og til så snill at jeg setter enkelte ting i kursiv. Hvis man kjenner til bibelfortellinga så er det bare å se bort fra det. Men hvis man står helt fast, så kan det hende at det skjuler seg noe som det er mulig å søke på. (og så blir det så mye morsommere å formulere oppgavene) <^_^>

Dagens oppgave:
Om den personen vi skal fram til bodde i et tårn veit vi ikke, men han var hvertfall ikke særlig glad i byggevirksomhet. Vil fram til et vers der han nok krydra språket med litt ironi/sarkasme ved å antyde at selv et dyr kunne skade byggevirksomheten.

Dagens bibelvers:
"Men gå du dit, og les opp for folket i Herrens hus på en fastedag Herrens ord av rullen som du har skrevet etter min diktat! Også for hele Juda, som kommer fra sine byer, skal du lese den." Jer 36,6  

7 kommentarer:

Erlend sa...

Tobias, Neh 4,3

John Alfred sa...

Tobias,
Neh 4:3 Og ammonitten Tobias, som stod ved siden av ham, sa: La dem bygge så mye de vil - bare en REV hopper opp på steinmuren deres, så vil han rive den ned!

Anonym sa...

Svaret er Tobia.
Verset finner du i Nehemja 4,3:
"Ammonitten Tobia, som var sammen med ham, sa: «La dem bygge så mye de vil! Bare en rev hopper oppå, river den steinmuren ned.»"

Victoria

Fam. Sæther sa...

Tobia
Nehemja 4,3

Marit sa...

Tobias i tårnet?
Bibelselskapet har gitt han nytt navn, men uansett mobba han Nehemja og gjengen under oppbyggingen av Jerusalems murer.

Nehemja 4.3
Ammonitten Tobia, som var sammen med ham, sa: «La dem bygge så mye de vil! Bare en rev hopper oppå, river den steinmuren ned.»

Marit sa...

Tobia og Nehemja 4.3, itilfelle forrige kommentar ikke ble posta.

Kristoffer Stige sa...

10p - Erlend
8p - John Alfred
6p - Victoria
4p - Fam Sæther
2p - Marit