20. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 20

Det var nok flere hærførere som ble drept på uvanlig vis, men (såvidt jeg veit) kun en som blir omtalt som tørst. Riktig svar i går var Sisera og Dom 4,21. Og så beklager jeg hvis det var litt usikkerhet rundt verset. Hadde egentlig tenkt å spørre om Jael som er nevnt i vers 21, men oppdaga ikke at jeg spurte om feil person før første svar kom inn.

Dagens oppgave:
Personen vi skal fram til i dag er kanskje ikke så kjent. Faren er derimot blitt kjent gjennom at han måtte hjelpe til med å bære en tung gjenstand. Paulus hilser til en person med samme navn (kanskje samme person?), men det er verset der far og bror er nevnt vi skal fram til.


Dagens bibelvers:
"Men Jael, Hebers hustru, tok en teltplugg og gikk stille inn til ham med en hammer i hånden. Hun slo teltpluggen gjennom tinningen på ham, så den gikk ned i jorden. For trett som han var, var han falt i tung søvn. Slik døde han." Dom 4,21

5 kommentarer:

John Alfred sa...

Vi skal fram til Rufus, sønn til Simon fra Kyréne som bar Jesu kors. Han blir nevnt sammen med far og bror i Mark 15:21

Victoria sa...

Rufus, son til Simon frå Kyrene.

Markus 15.21 Og dei tvinga ein mann som gjekk forbi, til å bera krossen hans; det var Simon frå Kyréne, far til Aleksander og Rufus, han var på veg inn frå markene.

Erlend sa...

Rufus, Mark 15,21

Fam Sæther sa...

Markus 14, 21 - Rufus

Den kjente faren er Simon fra Kyréne, som bar Jesu kors.
Paulus hilser til Rufus i Rom 16,13.

Kristoffer Stige sa...

10p - John Alfred
8p - Victoria
6p - Erlend
4p - Fam Sæther