12. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 12

Geitebukken i Daniels bok kapittel 8 blir ansett å være et bilde på Aleksander den store. Og i 2.Tim 4,14 omtaler Paulus en kobbersmed ved navn Aleksander som hadde gjort han mye vondt.

Dagens oppgave:
Jeg kommer på tre personer i Bibelen som blir omtalt i det de oppholder seg under et tre. Av dem er kun ei ei kvinne. Hvem var ho og i hvilket vers nevnes tresorten?

Det finnes helt sikkert flere enn tre personer som oppholdt seg under et tre, og da kanksje mer enn ei kvinne. Så muligheten for bonuspoeng er absolutt tilstede.

Dagens bibelvers:
"Kobbersmeden Aleksander har gjort meg mye ondt. Herren skal gjengjelde ham etter hans gjerninger." 2.Tim 4,14   

9 kommentarer:

John Alfred sa...

Debora satt under et palmetre i Dom 4:5

Erlend sa...

Debora, Dom 4,5

Anonym sa...

Profetkvinnen Debora.
Treet hun satt under nevnes i Dommerne 4,5: Hun pleide å sitte under Debora-palmen mellom Rama og Betel i Efraim-fjellene. Israelittene dro opp til henne for å få dom i rettstvister.

Og en annen kvinne under et tre:

Eva - hun stod under Kunnskapens tre for å få tak i frukten å spise. I 1.mos2.17 står navnet på treet:
"Men av treet til kunnskap om godt og ondt må du ikke spise. For den dagen du spiser av det, skal du dø.»"

Hun blir omtalt over å se på det og smake på frukten i 1.mos3.6. Det er da meget rimelig å anta at hun helt eller delvis stod under treet for å ta av frukten!:)

Victoria

John Alfred sa...

Adam og Eva gjemte seg mellom trærne i Edens hage, så Eva må nødvendigvis ha stått under et tre når hu gjemmer seg. 1. Mos 3:8,

Mathias sa...

Sulamith i salomos høysang satt under et epletre. Høgs 8,5 Hvem er hun som kommer opp fra ørkenen, og støtter seg på sin elskede? — Under epletreet vekket jeg deg. Der ble din mor forløst med deg, der ble hun forløst, hun som fødte deg.

Mathias sa...

Eva må jo ha oppholdt seg under kunnsapens tre når hun tar av frukten. 1 Mos 3,6 Kvinnen så nå at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øynene — et prektig tre, siden det kunne gi forstand. Så tok hun av frukten og åt. Hun gav også sin mann, som var med henne, og han åt.

Mathias sa...

Debora satt under palmetreet. Dom 4,5 Hun satt under Deboras palmetre mellom Rama og Betel på Efra'im-fjellet, og Israels barn gikk opp til henne for at hun skulle skifte rett mellom dem.

Marit sa...

Sara som ble gravlagt i eikelunden i Mamre?

Kristoffer Stige sa...

Svaret jeg hadde tenkt på var Debora og Dom 4,5. Men dere har vært flinke å finne flere svar så jeg vil gi bonuspoeng for Eva (1.Mos 3,6-8) og Sulamith (Høg 8,5). Det blir ikke poeng for Sara siden ho blei gravlagt i hula som lå ved marka med trærne. Det kunne imidlertid blitt gitt poeng for en annen begravelse. Rebekka si fostermor, som tilfeldigvis også het Debora, blei gravlagt under ei eik i Betel.

12p - John Alfred (2 bonuspoeng)
8p - Erlend
8p - Victoria (2 bonuspoeng)
8p - Mathias (4 bonuspoeng)