18. desember 2012

Adventsbibelquiz 2012, DEL 18

Riktig svar i går var Simon. Han var en trollmann i en by i Samaria. Da evangelisten Filip kom dit blei han en kristen siden han blei imponert over tegna som Filip gjorde. Da Peter og Johannes seinere kom for å be om at de kristne måtte få Den Hellige Ånd kom Simon med penger for å kjøpe den "evnen" fra dem. Historia finner dere i Apg 8, og vi skulle fram til vers 18. Fra denne mannen har vi begrepet "Simoni" som er handel med kirkelige embeter.

Dagens oppgave:
Vi skal fram til en konge som beleirer den viktigste byen i Juda og håner Israel sin Gud. Det ble også skrevet et brev til Judeas konge med beskjed om at de ikke burde sette sin lit til Gud. Judas konge gjorde det riktige ved å legge brevet fram for Gud. Samme natt skjedde noe stort. Verset vi skal fram til kommer rett etter det og viser hva den beleirende kongen gjorde da.

(beklager ei litt kronglete formulering av oppgava)

Dagens bibelvers:
"Men da Simon så at Ånden ble gitt ved apostlenes håndspåleggelse, kom han til dem med penger og sa:"  Apg 8,18

7 kommentarer:

Erlend sa...

Sanherib, 2.Kong 19,36

Fam. Sæther sa...

Sanherib
2. Kongebok 19,36

Anonym sa...

2.kong 19.35
Victoria

Anonym sa...

Kong hiskia
Victoria

John Alfred sa...

Jes 37:37,2Kong 19:36, 2Krøn 32:21
Sankerib
litt bitter for at jeg ikke skreiv simon igår, jeg tenkte på han, men har aldri hørt om noe sånt uttrykk:'(

Mathias sa...

Kong Sankireb 2 Krøn 32,21 Og Herren sendte en engel som tilintetgjorde alle de djerve stridsmenn og fyrstene og høvedsmennene i assyrerkongens leir. Så måtte han med skam vende tilbake til sitt land. Og da han en gang gikk inn i sin guds hus, kom noen av hans egne sønner og hogg ham ned der med sverd.

Kristoffer Stige sa...

10p - Erlend
8p - Fam Sæther
8p - John Alfred (2 bonuspoeng for alle versa)
4p - Mathias