18. september 2008

Grunnen til å studere på Gløs

Det er mange mennesker som har sitt daglige virke på NTNU avdeling Gløshaugen. Noen bor på lesesalen og stikker hodet innom ei forelesning en gang i blant for å få litt åndelig(???) føde. Andre har et litt mer nøkternt syn og dukker opp kun når det er nødvendig og nyter resten av dagen med litt blanding av øvinger og fritid (et ord som en skikkelig gløser ikke kjenner). Men hva er så grunnen til at denne salige blandinga av individer har valgt å bli pressa sammen på haugen ovafor Nidarosdomen. Mange vil nok si at de går der for å lære noe, men det er i realiteten bare et skalkeskjul. Høydepunktet i en hver gløsers liv er nemlig bedriftspresentasjonene, og da aller mest karrieredagen. Det er dagen da man skal skaffe seg de ressursene man trenger for å komme seg gjennom enda et år med tunge studier. På karrieredagen står nemlig bedriftene og kaster ting etter deg. Her gjelder det å være smart og ha med en stor sekk slik at du kan erobre flest billige og (u)brukelige reklameprodukter. Denne dagen føler gløseren seg ettertrakta (noe han vanligvis ikke føler når han sitter bortgjømt i et hjørne av en liten lesesal), han(ho) føler at han(ho) kan utrette noe, han(ho) merker at det faktisk eksisterer et liv etter studiene (noe som er en skummel tanke for den seriøse gløser). Karrieredagen er den dagen der gløsern kan få informasjon om hva han(ho) skal vie livet sitt til. Det er altså en stor dag i gløserens liv. Og hvis noen lurer på hva indøkere har å gjøre på Gløs så er det altså å organisere karrieredagen og gå rundt med traller med kjeks og kaffe til sultne "utstillere".

Årets fangst er:

 • 22 reklamepenner
 • snøskrape
 • minnepenn med plass til fantastiske 64MB
 • en liten stoffpose
 • datasekk!!
 • aluminiumsdrikkeflaske!!
 • matematikkspill
 • 3 refleksbånd
 • laserpeker
 • leverposteiboks
 • masse godteri

 

Så noe mer seriøst. Siterer ei tekstmelding som har gått land og strand rundt i dag (og som jeg har fått et par stykker av):

"Bønneemne, HASTER:
Forfølgelse i India. RSS brant ned 20 kirker forrige natt og vil ødelegge 200 kirker i Orissa, samt drepe Paul T. BJP planlegger å drepe 200 prester, nonner og pastorer de neste 24 timer (fra kveld 17/9). "

Be og send beskjed videre til andre kristne. Forbønn trengs på det sterkeste, både for de forfulgte og de som forfølger. Gjennom bønn kan vi være med på å hjelpe.

Dagens bibelvers:

"Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere,"Matt 5,44

5 kommentarer:

Jacob sa...

fikk flere eksemplarer av den meldingen ja. liten rettelse: det er RSS, ikke ASS. og er det noen som vet hvem Paul T er?

Ellers har et kjapt Google-søk bekreftet at de 20 kirkene ble brent ned her om dagen, og at BJP er et parti med voldelige og anti-kristne tendenser.

Kristoffer Stige sa...

En liten trykkleif. Er retta opp.

Eldar Nikolai sa...

Eg gjorde ein viktig jobb, så det så! Fekk mykje skryt gjorde eg og, og med tanke på kva eg får tilbake, så blir det enda betre!!

Kristoffer Stige sa...

Jeg sa ikke at du gjorde en dårlig jobb. Tvertimot berømma jeg indøkere for den funksjonen som de har.

Jacob sa...

hva får du tilbake da?