29. november 2009

Det første lys vi tenner!

Første søndag i advent i dag, så nå er adventstida i gang. Nok en gang er vi inne i ventetida fram mot jul. Men hva venter vi egentlig på? Sånn som vi lever i Norge i dag kan det virke som om det kun er gavene og maten vi lengter etter. Men det er noe som er så mye viktigere. Vi venter på det Gud har sendt oss, på barnet i krybba, på han som frivillig valgte døden på korset. Vi venter på noe som allerede har kommet, noe som er, men også noe som skal komme. Vi venter på Jesu gjenkomst. Hadde vi ikke trudd at Jesus kom til jord for å frelse syndere, hadde vi ikke trudd at Jesus døde for våre synder og stod opp igjen til vår frelse, og hadde vi ikke trudd at han skulle komme igjen for å ta oss med til et evig liv i himmelen, så hadde vi ikke hatt noen grunn til å feire jul. Vi hadde ikke hatt noe å vente på. Tenk på det midt i stressende jule- og eksamensforberedelser. En gang skal det komme noe som er så mye bedre. Stopp derfor opp i adventstida og tenk på det som virkelig betyr noe og forbered deg på Jesu komme!

Nynorsk i fjor betyr vel at vi får ta sangen på bokmål i år.

Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn,
som i en krybbe lå. 

Så en utrulig fin sang som jeg har hatt på hjernen i det siste, og som  jeg snart spiller på både ukulele og piano (om enn ikke veldig vakkert)! Det er jo egentlig en slags adventssang det her også:

Bi på Herren, vær ved godt mot!
Han vil alltid lede din fot.
Be til Gud, din himmelske far.
Be frimodig, du skal få svar!
Evig lovet være hans navn.
Han som kom til synderes gavn!
La ei sorg i hjerte slå rot:
Bi på Herren, vær ved godt mot!

(Bjørn Tonhaugen) 

Dager igjen til første eksamen: 2
Dager igjen til siste eksamen: 18

Dagens bibelvers:

"Vent på Herren! Vær ved godt mot, ditt hjerte være sterkt! Ja, vent på Herren!" Sal 27,14

2 kommentarer:

Hallgrim sa...

e d den du har spelt? hm, jaja. Må innrømme at d e vanskele å høre tona gjønnå veggen(særle sia d e musikk på mitt og Ole Mortens rom store dela tå tida), men gle mæ te konsert når du e klar for d:)øving gjer mester veit du.

Kristoffer Stige sa...

Hører ikke melodien fra ukulela, bare akkorder, og da er det ikke alltid lett å høre hvilken sang det er hvis man ikke synger til (og det er det ikke alltid jeg har gjort (hvertfall ikke veldig høyt)).

Og når jeg har spilt på keyboardet så har jeg brukt hodetelefoner.