14. mars 2009

Bruer og andre veger

I går var dagen vi alle(?) har venta på i spenning. Da blei nemlig NTP (Nasjonal Transportplan) for perioden 2010 til 2019 lagt fram. For min (og mange andre romsdalinger) sin del var det spesielt to prosjekt som det var knytta forhåpninger til.

Det første blei infridd og fredag 13. mars 2009 blir en milepæl i Vestnes kommune si historie. Nå er det nemlig klart for Tresfjordbrua. Aksjeselskapet Tresfjordbrua AS blei skipa i mitt fødeår 1988, og nå blir det endelig bevilga penger. Hele prosjektet med brua fra Vestnes til Vikebukt over Tresfjorden og Måndalen-Våge tunellen (i Rauma kommune) vil korte inn tida mellom Ålesund og Oslo med en knapp halvtime samtidig som den fjerner mye trafikk fra ei veldig ulykkesutsatt strekning. En fantastisk dag!

Det andre prosjektet kom ikke inn i den planen her, men jeg har forhåpninger at det kan komme inn etterhvert uansett. For Møreaksen er et vegprosjekt som vil binde sammen hele Møre og Romsdal fylke. En veg fra Ålesund til Kristiansund uten ferjer hadde vært både samfunnsøkonomisk og tidsbesparende. Deler av prosjektet kan imidlertid kanskje gjennomføres utenom NTP. Aukra kommune har nemlig ganske store pengemengder å rutte med som følge av Ormen Lange, og til søndag skal kommunestyrene i Aukra og Midsund ha et fellesmøte for å bli enige om de skal gå videre med bru mellom øyene. Det hadde vært et viktig steg mot en start på Møreaksen.

Beklager til alle dere som ikke er fra Møre og Romsdal, som sikkert ikke har fått med dere geografien eller hvor viktige de sakene her er. Men jeg veit at det er en del romsdalinger som leser bloggen min som kanskje kunne være interessert. :D

Dagens bibelvers:

"Hør, det er en som roper: Rydd i ørkenen vei for Herren! Gjør i ødemarken en jevn vei for vår Gud!" Jes 40,3

2 kommentarer:

Ingrid Aukan sa...

dette var da ytterst spennede lesing, det. møre og romsdal-nyheter er god lesning.

Ben sa...

Wow er bra å være tilbake med eksen min igjen, takk Dr Ekpen for hjelpen, jeg vil bare gi deg beskjed om at du leser dette innlegget i tilfelle du får problemer med kjæresten din og fører til skilsmisse og du ikke Ønsker skilsmissen, er Dr Ekpen svaret på problemet ditt. Eller du er allerede skilsmisse og du vil fortsatt at han / hun skal kontakte dr. Ekpen stavebeslåingen nå (ekpentemple@gmail.com), og du vil være glad for at du gjorde det