1. desember 2011

Adventsbibelquiz 2011, DEL 1

Da var det på tide med en ny omgang med bibelske personligheter.

Hver dag blir det lagt ut et spørsmål som kan knyttes til en bibelsk person og et bestemt bibelvers. Noen ganger vil det bli gitt ekstra informasjon om personen, men da skal jeg prøve å presisere hvilken del av informasjonen som er å finne i det bibelverset dere skal komme fram til. Det blir gitt 5 poeng til første person med riktig navn, og 5 poeng til første med riktig bibelvers. I adventstida vil jeg innføre kommentarmoderering sånn at ingen kommentarer kommer ut før jeg har godkjent dem. Det vil si at ingen kan snike seg med på svar som andre har gitt. Det vil derfor gis 4, 3 og 2 poeng for hvert riktige delsvar for person 2, 3 og 4 med riktig svar. Etter det belønnes hvert riktige delsvar med ett poeng. Det gjør at det kanskje blir litt lite bonus for nummer en, men den er innført for å lure flere til å lese Ordet sjøl (og det ønsker vi jo)! Hvis noen kommer med et svar som juryen ikke har tenkt på, men svaret er godt begrunna med bibelvers vil det kunne gis opptil 5 bonuspoeng. Kreativitets og smiskepoeng gis alt etter hvor godt forsøket er og mitt dagshumør. Lykke til!

Dagens oppgave:
Vi starter lett. Skal fram til en gudfryktig og vis mann som bodde i eksil. På grunn av hans posisjon og klokskap blei han utsatt for en del misunnelse. Det blei lagt fram skumle planer for å rydde han av vegen. Vil fram til verset der hans reaksjon på planene kommer fram.

Dagens bibelvers:
"Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet utgår fra det." Ordsp 4,23

8 kommentarer:

Ellen Smenes sa...

trur jeg vet det men har lovd meg sjøl å ikke bli hekta på ulike adventskalender- quizer iår.

Eldar Nikolai sa...

Personen vi skal fram til er Daniel, og verset er Daniel 6,11.

Erlend sa...

Daniel
Dan. 6,11

Ingrids sa...

Eg prøver meg på Daniel. Og verset er kanskje Daniel 6,11? "Så snart Daniel fekk vita at skrivet var utsendt, gjekk han inn i huset sitt. I tak-kammeret hadde han opne vindaugo som vende mot Jerusalem. Der fall han tre gonger om dagen på kne for sin Gud med bøn og lovprising, nett som han før hadde gjort."

Victoria sa...

Svaret er Daniel. Verset finner du i Profeten Daniel 6,11, hvor det står at han gikk inn i huset og bad til Gud som han alltid hadde gjort.

Måtte svare på dagens spørsmål, siden ordspråkene 4,23 er mitt favorittvers av alle Bibelvers:)

Anonym sa...

"Så snart Daniel fikk vite at skrivet var satt opp, gikk han hjem. I takkammeret hadde han åpne vinduer som vendte mot Jerusalem. Tre ganger om dagen falt han på kne for sin Gud med bønn og lovprisning, for slik hadde han alltid gjort." -Dan 6.11-

Og det var altså Daniel vi skulle fram til. Jeg liker at vi starter quizen med en som heter det :p

Og det er liksom ikke ordentlig eksamenstid før jul uten adventsbibelquiz, altså. *Smisk, smisk*

Silje Marie sa...

Liiittegranne forsinket og treig =)
Forslag på vers;
Daniel 6, 11 Så snart Daniel fikk vite at skrivet var satt opp, gikk han hjem. I takkammeret hadde han åpne vinduer som vendte mot Jerusalem. Tre ganger om dagen falt han på kne for sin Gud med bønn og lovprisning, for slik hadde han alltid gjort. 12 Da stormet mennene inn og fant Daniel mens han ba og påkalte sin Gud.

Kristoffer Stige sa...

10p - EldarN
8p - Erlend
6p - Ingrid
4p - Victoria
3p - Merethe (1 smiskepoeng siden det var 1.des)
2p - Silje