5. desember 2011

Adventsbibelquiz 2011, DEL 5

Gårsdagens oppgave blei kanskje litt for vanskelig, men den var veldig interessant og lærerik å lage (skal bli noe lettere herfra trur jeg). Men jeg gjorde den lille feilen og slå sammen Herodes Filip med broren Herodes Filip (uten at det påvirker svaret). Det herodianske slektstre finner dere HER.

Gangen er som følger. Herodes den store (som regjerte som klientkonge rundt Jesu fødsel) fikk en del sønner. Herodes Antipas (han som fikk døperen Johannes halshogd) gifta seg med Herodias som var hans halv-niese og tidligere gift med hans halvbror Herodes Filip (Matt. 14,3). Han må imidlertid ikke forveksles med sin bror Herodes Filip som var fjerdingfyrste i Iturea og Trakonitis (Luk 3,1). Broren til Herodias var Herodes Agrippa I (han som fikk Jakob drept, Apg 12,2). Hans sønn Herodes Agrippa II var den som etter samtale med Paulus uttalte at det var lite som skulle til før han ble overtalt til å bli en kristen. Da er det bare en Herodes igjen i Bibelen, og det er Herodes Arkelaus (Matt 2,22) som ble konge etter sin far Herodes den store.

Riktig svar var altså Herodes Arkelaus, nevnt  i Matt 2,22.

Dagens oppgave:
Vi skal fram til en person som er nevnt i Jesu ættetavle. Han var sin fars sønn, men hvis ting hadde gått riktig for seg skulle han vært hans barnebarn. Til tross for at han ikke blei "merka" var han den som kom først ut. Verset vi skal fram til handler om det sistnevnte.

Dagens bibelvers:
"Men da han fikk høre at Arkelaus var blitt konge i Judea etter sin far Herodes, var han redd for å dra dit. Varslet av Gud i en drøm, drog han til Galilea." Matt 2,22

10 kommentarer:

Erlend sa...

Peres, 1. Mos 38,29

John Alfred sa...

Juda fikk sønnene Peres og Serah med kona til sønnen(e) sin(e), Tamar. Serah ble merket som den første, men Peres kom først ut.

Peres, 1. Mos 38.29
28 Under fødselen stakk den ene fram en hånd. Jordmoren tok hånden, bandt en skarlagenrød tråd om den og sa: «Han kom først.» 29 Men så trakk han tilbake hånden, og broren kom ut. Da sa hun: «Hvordan er det du bryter deg fram?» Så kalte de ham Peres. 30 Siden kom broren, han som hadde den skarlagenrøde tråden om hånden. Ham kalte de Serah.

Mathias sa...

Det er Peres, sønn av Juda: 1.Mos 38,29: Men så trakk han tilbake hånden, og broren kom ut. Da sa hun: «Hvordan er det du bryter deg fram?» Så kalte de ham Peres.

Henriette sa...

Navnet er Peres (1. mos 38,29). Bibelverset med merkingen er 1. mos 38,28 :)

Eldar Nikolai sa...

Vi skal fram til Peres, sønn av Juda og hans svigerdatter Tamar. Verset om hvordan han "pressa" seg forbi tvillingen sin står i 1. Mosebok 38, 29

Andreas Bjørnæs Eriksen sa...

Peres sønn av Juda
1. mos 38.29

Victoria sa...

1 mos 38,29. Vi skal frem til Peres

Ranveig sa...

Peres sønn til Juda, 1. Mos. 38,29

Ranveig sa...

Får man ekstra poeng for å linke?

http://glimtogoyeblikk.blogspot.com/2011/12/adventsbibelquiz.html

Tenkte jeg skulle spre quizen - og takke for den innsatsen du legger ned i å lage den :)

Kristoffer Stige sa...

10p - Erlend
8p - John Alfred
6p - Mathias
4p - Henriette
2p - Eldar Nikoali
2p - Andreas
2p - Victoria
2+2p - Ranveig