8. desember 2011

Adventsbibelquiz 2011, DEL 8

Med 4 svar på 4 minutt var det virkelig konkurranse om topplasseringene i går. Riktig svar var Rebekka 1.Mos 24,64.

Dagens oppgave:
Hans profeti la grunnlaget for ei mye nevnt pengeinnsamling. Hvem var han, og hvor står det om profetien? (han er nok mer kjent for sin andre profeti)

Dagens bibelvers:
"Rebekka så opp, og da hun fikk øye på Isak, skyndte hun seg og steg ned av kamelen." 1.Mos 24,64

6 kommentarer:

Eldar Nikolai sa...

Dette var ikke en veldig enkel oppgave. En mulig løsning er Moses;
2. Mos. 25,1: Herren talte til Moses og sa: Si til Israels barn at de skal komme med en gave til meg. Fra hver mann som har hjertelag til det skal dere ta imot gaven til meg.

En profeti er et utsagn som kommer fra Guds trone og Guds hjerte, inn i en bestemt situasjon. Det kan dette klart sies å gjøre. Det var innsamling av penger (med mer), men det er ikke det Moses var mest kjent for.

John Alfred sa...

Agabus, profeti om hungersnød og at Paulus skulle bli tatt til fange
Apg 11,28
28 En av dem, han som het Agabos, sto fram og varslet ved Ånden at en stor hungersnød skulle ramme hele verden. Det var den som kom under keiser Claudius. 29 Da ble disiplene enige om at hver av dem skulle gi så mye han kunne avse, for å hjelpe de av søsknene som bodde i Judea.

Erlend sa...

Agabos

Apg 11,28: En av dem, han som het Agabos, sto fram og varslet ved Ånden at en stor hungersnød skulle ramme hele verden. Det var den som kom under keiser Claudius.

Victoria sa...

Apg 11,28 Agabus

Mathias sa...

Det er pengeinnsamlinga til makedonia, profetert om hungersnøden av Agabos: Apg 11,28 En av dem, han som het Agabos, sto fram og varslet ved Ånden at en stor hungersnød skulle ramme hele verden. Det var den som kom under keiser Claudius.

Kristoffer Stige sa...

10p - John Alfred
8p - Erlend
6p - Victoria
4p - Mathias
2p - Eldar Nikolai (feil svar, men godt tenkt)