24. april 2011

Påskeevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel, DEL 8

Esla var fortvila. Ho hadde trudd at Jesus var en viktig person, men nå lå han i grava med vakter på utsida. Hva som var poenget med vakter foran ei grav hadde ho imidlertid ikke skjønt. Det var nå den tredje dagen etter at Jesus blei drept og nå var det på tide å komme seg hjemover. Men den turen så ho ikke fram til.
Med ett var det som om hele himmelen lyste opp. Jorda skalv og da Esla åpna øynene var steinen foran grava borte. På utsida stod en lysende mann. Mannen så ut akkurat som de lysende menna som bestefar Esel hadde snakka om. Hva var det som skjedde?
Mannen vendte seg mot Esla og sa: "Jesus er stått opp igjen. Du hadde rett i at han var mer enn et vanlig menneske. Han var Guds sønn og kom til jord for å frelse menneskene fra deres synder." Så fortsatte han å fortelle hele historien og Esla skjønte at Jesus var barnet som bestefar hadde sett blitt født. Nå hadde han utført det oppdraget han hadde. Esla trava hjemover med en tanke i hodet: "Han er oppstanden!"

Ønsker dere ei velsigna god påske!


Det er fullbrakt – kampen er over
Det er fullbrakt – siste ord er sagt
Det er fullbrakt – livet har seiret
Det er fullbrakt – og Jesus har makt

Han er oppstanden! Ja sannelig, Han er oppstanden!

Dagens bibelvers:
"(...) Da de kom inn i graven, så de en ung mann sitte der på høyre side, kledd i en hvit, lang kjortel, og de ble forferdet. 6 Men han sier til dem: Frykt ikke! Dere søker Jesus fra Nasaret, den korsfestede. Han er oppstått, han er ikke her! Se, der er stedet hvor de la ham (...)"  Mark 16,1-20

Ingen kommentarer: