20. april 2011

Påskeevangeliet sett fra dyra sin synsvinkel, DEL 5

I løpet av formiddagsøkta hadde Esla igjen blitt slått for sin dårlige innsats som arbeidsesel. Men det var ikke det som fylte tankene. Kroppen blei stadig mer urolig. Det var ikke mulig å stå her å late som om ingenting var i ferd med å skje. Ho måtte få visshet. Ho hadde ihvertfall ikke noe her å gjøre, ho måtte tilbake til Jerusalem.
Muligheten kom litt seinere på dagen. Eiern sa at han måtte frakte noen varer inn til byen før påskehøytida. Lasten blei lagt på Esla og nok en gang bar det ut på vegen inn til den store byen. Denne gangen var turen tyngre. Lasten var større og det var ingen folkemasser som ropte langs vegene.
Vel framme så ho sitt snitt til å stikke av. Den enkleste delen var utført; nå stod det kun igjen å finne Jesus. Det viste seg lettere enn Esla hadde frykta. Ho spurte seg fram blant alle de andre dyra som vandra rundt i gatene, og mange kom med nyttig informasjon. Jesus gjorde seg bemerka overalt der han gikk og snart stod Esla utafor ei dør. Innafor den var Jesus og vennene hans og spiste påskemåltidet. Nå var det bare å vente og se hva som hendte.

Dagens bibelvers:
"På den første dag av de usyrede brøds høytid kom disiplene til Jesus og sa til ham: Hvor vil du at vi skal gjøre i stand for deg til å ete påskelammet? Han sa: Gå inn i byen til en mann der og si til ham: Mesteren sier: Min tid er nær. Hos deg vil jeg holde påskemåltid sammen med mine disipler. Disiplene gjorde som Jesus hadde pålagt dem, og gjorde i stand påskemåltidet. Da det var blitt kveld, satte han seg til bords med de tolv."  Matt 26,17-20

Ingen kommentarer: