14. desember 2010

Adventsbibelquiz 2010, DEL 14

Hvorfor er det så mye mer spennende å se på barne-TV på DVD enn å lese til eksamen? Det var ikke dagens spørsmål hvis dere trudde det; mer en refleksjon over hva jeg brukte ukjent mye tid på i går.

Dagens spørsmål:

Hans opprør førte til Judarikets endelige fall og ødeleggelsen av tempelet. Vil ha verset der det står hva som skjedde med han og en del av hans næreste familie.

Her kan det hende at det er flere mer eller mindre riktige vers, men jeg har ikke tid til å sjekke nå, så jeg blir sikkert litt snill med poenggivinga i morra.

Dagens bibelvers:

"Da stod det opp i Rådet en fariseer ved navn Gamaliel, en lovlærer som var høyt aktet av hele folket. Han bød dem å føre mennene ut en liten stund." Apg 5,34

6 kommentarer:

Anne Gørill sa...

"Han drepte Sidkias sønner mens faren så på. Så stakk han ut øynene på Sidkia, bandt ham med bronselenker og førte ham til Babylon." 2. kongebok 25,7

Jacob sa...

Sidkia
Du spør om ett vers, så kanskje dette ikke er riktig:

Jer 39,6-7:
Babylonerkongen henrettet Sidkias sønner der, mens faren så på. Alle de ledende menn i Juda drepte han også. Så lot han Sidkia blinde og bandt ham med bronselenker for å føre ham til Babylon.

Jacob sa...

Her er nok verset du ville ha:

2. Kong 25,7:
Han drepte Sidkias sønner mens faren så på. Så stakk han ut øynene på Sidkia, bandt ham med bronselenker og førte ham til Babylon.

Victoria Tornes sa...

Svaret er Sidkia.
Andre kongebok 25.7 sier hvordan Sidkias sønner blir drept foran hans øune og at Sidkia selv ble blindet og bundet med to kobberlenker for så å føres til Babel. Andre kongebok 24.19 sier at Sidkia "gjorde det som var ondt i Herrens øyne, slik som Jojakim hadde gjort".

Christians tanker sa...

Kongen er Sidkia.

Vi leser om hans, og hans families, straff i Jer. 39,6-7

Kristoffer Stige sa...

Gir poeng både for 2.Kong 25,7 (som var det jeg tenkte på) og Jer 39,6-7.

10p - Anne Gørill
8p - Jacob
6p - Victoria
4p - Christian