10. september 2008

Enden er nær

I dag er en stor dag i verdens fysikkhistorie. Large Hadron Collider (LHC), verdens største partikkelakselerator blei nemlig satt igang i Cern i Sveits. Der skal små partikler sendes rundt og rundt i en 27 km tunnel til de nærmer seg lysfarta. Da skal to partikkelstråler ledes mot hverandre slik at det blir en kollisjon. Og så er det spennende å se hva som skjer. Det her er nemlig akkurat som et kinderegg. Først får du "se" på at partiklene snurrer rundt og rundt til de er oppe i ei fart på ca. 11000 runder pr sekund, så blir det en kollisjon og så kommer det en overraskelse. Tre ting på en gang; kan det bli bedre? Spenninga ligger også på flere områder. For det første er det det fysiske resultatet som er spennende nok i seg sjølv, men så er det det som skjer etterpå som virkelig kan endre verden. I artikkelen "The 5 Scientific Experiments Most Likely to End the World" (anbefales å lese) er nemlig 3 av 5 eksperimenter som kan ødelegge verden relatert til eksperimenter som kan gjøres i LHC. Flere "eksperter" har også sendt LHC inn til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, fordi de mener det er stor fare for at det kan produseres et svart hull som kommer til å sluke først jorda, og så etterhvert resten av solsystemet. Vi går altså en spennende tid i møte.

Fra et kristent ståsted må vi bare anta hva Ole Hallesby ville sagt hvis han levde i dag: "I kveld står jeg her i Kristi sted, jeg taler sikkert til mange i kveld som vet de er uomvendte. Du vet at verden kan bli slukt i dette øyeblikk, og da ville du bli slukt rett ned i helvete. Hvordan kan du som er uomvendt, legge deg rolig til å sove om kvelden, du som ikke vet om du våkner i din seng eller i helvete?" Store ord den gang, store ord i dag. Men de inneholder realiteten. Vi har en jobb å gjøre!

Dagens bibelvers:

"Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var veket bort, og havet er ikke mer." Åp 21,1

Ingen kommentarer: