22. oktober 2008

Republikken Hålogaland

De siste åra har ei hemmelig gruppe nordlendinger jobba i det stille for løsrivelse fra moderstaten Norge. Men for ikke mange dager siden kom planene fram i dagen. Et vedtak i en av Norges største organisasjoner fikk nemlig noen av medlemmene i gruppa til å mista fatninga. Planene ble derfor lagt ut på ei av nettets mest besøkte sider og fikk raskt støtte fra flere tusen agressive nordlendinger. Og ifølge sikre kilder har den revolusjonære bevegelsen nå tatt neste skritt i kampen for å få de nordligste fylkene i si hule hånd. I går blei nemlig et politisk parti til støtte for opprettelsen av republikken Hålogaland stifta. De skal ifølge infiltrører fra PST, som lenge har levd i skjul innafor denne grupperinga, kjempe mot det den hemmelige og hensynsløse lederen (med kodenavn Winther) i separatistbevegelsen kaller for østlandsmafiaen. I den harde kjernen befinner det seg en plass mellom 10 og 12 personer, men hvor mange som egentlig tilhører denne lyssky bevegelsen er det ingen som veit. Bakmennene til partiet har også ytra ønske om at den nye republikken skal ha nære tilknytniger til stormakta i øst. Dette har ført til at enkelte hevder at mannen bak kodenavnet Winther egentlig er den tidligere russiske presidenten Vladimir Putin, og at hans egentlige plan er å la de nordnorske fylkene bli den neste sovjetrepublikken. Norge som vi kjenner det går ei usikker framtid i møte. Vil det i løpet av de nærmeste dagene komme meldinger over radioen om at Finnmark, Troms og Nordland har erklært sin selvstendighet? Den som lever får se!

Og det verste av alt er at det faktisk er sant (kanskje ikke alle detaljer, men hovedsakelig så stemmer det). Bare se her.
Men det ingen (hvertfall ikke så mange)  veit er at vestlendingene har kommet enda lenger i planene om  oprettelsen av Vestland. Den framtidige staten har til og med fått sin egen nasjonalsang: "Å Vestland, Vestland!"

Dagens bibelvers:

"Ved denne tid begynte Herren å rive løs deler av Israel." 2.Kong 10,32a

Ingen kommentarer: