18. juni 2012

Over haugane og fjella

Noen har kanskje lurt på (eller kanskje ikke) hvilke to vakre topper (evt en topp; hvis skjermen din er liten) som stikker opp av tåka (evt skodda som me sei på Vestnes) bakpå bloggen min. Det er altså Brustind (1170) til høyre og Ystetind (1162) til venstre.

Sommerens store prosjekt (hvis været, tida og foreldre tillater det) er å bestige de fleste topper som er høyere enn 1000 meter i Vestnes kommune. Det er litt uenighet om hva som regnes som en topp, men Wikipedia lister opp 27, og det er skummelt mange av dem som jeg ikke har vært på.

Hvis det blir litt mye reklame for Vestnes i sommer må jeg bare beklage.

Med mange topper og lite tid er det bare å henge i. Starta tindeprosjektet med en topp utafor lista. Frostatind med sine 807 moh er ikke så høy, men det ligger rett overfor slektssetra og er et fint familiefjell (går under navnet Tinden i slekta). Det ble besteget (i fallende nysnø) på torsdag ettermiddag, etter en dag og ei natt på hytta for å skifte ei gammel verandadør. Dessverre litt dårlig med bilder fra den turen.

I går var derimot været bedre, så jeg bestemte meg for å ta turen til Vestnes sitt vestligste punkt (hvertfall nesten); Blåskjerdingen (1061 moh). Har ikke vært der siden jeg var 8-9 år gammel, så det var på tide med en gjentakelse. Det er egentlig to topper, der den laveste akkurat stikker inn i Vestnes, mens den høyeste (1069 moh) er i Haram.

Toppen(e) sett fra bilvinduet.
Over 1000 moh, men kanskje litt overdrivelse her.
En liten varde på vegen.
F for Fjell!
Den høyeste toppen sett fra den laveste.
Midt mellom toppene. Ei lita klatring opp på hver side.
Den laveste toppen sett fra den høyeste.
Ved Vestnes sitt (nesten) vestligste punkt (ved Varden på den laveste toppen).
En gammel variant av en kikkert er fastmontert på toppen.
Vakker panoramautsikt fra den høyeste toppen.

En fin tur til en topp med vakker utsikt. Fjellturer er rett og slett fantastisk! For de interesserte finnes det noen flere bilder her.

Dagens bibelvers:
"Dere fjell med mange tinder! Hvorfor ser dere skjevt til det fjell som Gud finner behag i å bo på? Herren skal bo der til evig tid." Sal 68,17  

4 kommentarer:

Gunhild sa...

Det såg ut som en veldig fin tur:) vakker utsikt.

Kristoffer Stige sa...

Det var det absolutt. Trur det er det fjellet i Vestnes som gir utsikt i flest retninger.

Ingvild sa...

Hvis foreldran tillate det...? =)

Kristoffer Stige sa...

Ja, det er visst enkelte topper som kan være litt vanskelig tilgjengelig, og da regner jeg med at det kan bli noen innsigelser.