19. desember 2013

Adventsbibelquiz 2013, DEL 19

Var litt rask med oppgavelaginga i går, så det er to svar jeg må godkjenne. Begge er koner av David: Maaka, mor til Absalom (2. Sam 3,3) og Haggit, mor til Adonja (2. Sam 3,4 og 1. Kong 1:5). Begge sønnene prøvde å ta makta fra faren sin og begge brukte delvis utspekulerte metoder for å komme til makta.

Og det er jo ikke rart at man kan overse ei kone eller en sønn, for David hadde altfor mange (selvom Salomo hadde mange ganger fler). Moralen er vel at det er nok med ei kone. :)

Dagens oppgave:

Vi skal til tida da Jerusalem ble gjenoppbygd. Det var mye arbeid som stod for tur og mange måtte trå til med sin del. Sannsynligvis var nok arbeidsgleden varierende blant arbeiderne. Han som har skrevet om arbeidet har imidlertid bitt seg merke til innsatsen en person gjorde på sin del. Hva het vedkommende arbeidsmann og i hvilket vers er arbeidsinnsatsen hans beskrevet?

Les nøye: Det er fort gjort å overse han!

Dagens bibelvers:
"Den andre var Kilab, sønn av Abiga'il, karmelitten Nabals hustru. Den tredje var Absalom, sønn av Ma'aka, som var datter til Talmai, kongen i Gesur. Den fjerde var Adonja, sønn av Haggit. Den femte var Sefatja, sønn av Abital." 2. Sam 3,3-4  

2 kommentarer:

Erlend sa...

Baruk, sønn av Sabbai
Neh. 3,20

John Alfred sa...

Nehemja 3:20, Baruk, med stor iver. Ellers kan det også nevnes at storkarene fra Tekoa ikke ikke gadd "å bøye sin nakke under arbeidet for sin herre" (Neh 3:5), men de er ikke nevnt ved navn.