31. august 2009

Skummel livsomveltning

På veg hjem fra skolen i dag tok jeg meg en tur innom butikken for å utføre litt rutinehandling. Jeg var blant annet tom for smør, melk og kornblanding. Det jeg ikke visste da jeg gikk inn døra var at før jeg kom ut igjen ville livet mitt være snudd helt på hodet.
Rundturen inne i butikken starta med at jeg plukka opp et blomkålhode (som forsåvidt lå på helt feil plass siden de har omorganisert i butikken). Så gikk jeg litt videre og kom til hylla der kornblandingene står. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt ei favoritt kornblanding, nemlig Axa Go`dag Frukt. Uten å ha regna på det kan jeg vel påstå at jeg opp gjennom åra sikkert har fortært 300 kg av den sorten. Derfor blei sjokket stort da jeg med en gang ikke så den i hylla. Den første tanken var at de var utsolgt, men snart skjønte jeg at det var noe enda verre som hadde skjedd. Det var nemlig ingenting som stemte i kornblandingshylla. Alle fargene var feil. Der og da blei livet mitt totalt forandra. Før har jeg kjøpt en fin og grønn pose, men nå har den blitt hvit og lysegulgrønn. HJELP!
Gammel pakning. Takk for alt. Jeg vil savne deg!
Ny pakning
Hva skjer med verden?
Dagens bibelvers:
"Tjenerne gikk da til husbonden og sa: Herre, var det ikke godt korn du sådde i åkeren din? Hvor har den da ugresset fra?" Matt 13,27

30. august 2009

Takk at du tok mine byrder

Omtrent klokka 11.50 i går ankom en brun, sliten og fornøyd syklist målstreken i Lillehammer. Da hadde han brukt knapt 4 timer på å forsere 94 mer eller mindre gjørmete km på vegen over fjellet fra Rena. Etter den turen var det utrulig godt å legge fra seg en sekk (fylt delvis med stein) som hadde trekt til seg så mye vann og gjørme at den veide ganske mye mer enn de 3,5 kg som er påkrevd i Birkebeinerrittet. Det var også godt å få skylt av seg all skitten, spesielt all sanda som hadde lurt seg forbi brillene og inn i øya. På grunn av dårlig vær blei turen atskillig tyngre enn planlagt, men da han ved uthenting av diplom litt seinere fikk vite at han hadde klart merket blei han skikkelig glad. Det var uansett godt å sette seg ned og sovne i bilturen hjem.
Birkebeienerrittet 2009: fullført. Ny tur neste år: kanskje det.

Dagens bibelvers:

"Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile!" Matt 11,28

26. august 2009

Å hvor salig å få vandre

Det er så mange som har blogga om at de er så glad, eller har hatt en bra dag, eller noe i den duren i det siste, så da tenkte jeg at jeg kunne hoppe på det toget jeg også (altså billedlig talt), og skrive litt rundt samme tema.

Sommerferien er over, og den hektiske skolehverdagen er igjen realiteten. Inntil i kveld følte jeg at jeg hang litt etter, men etter å ha fått en fin siste sykkeltur før Birken sammen med Hallgrim, så gikk plutselig et par øvinger unna og alt blei bare bra. Så når neste uke starter regner jeg med å være inne i studierytmen igjen, og da er egentlig studenttilværelsen ganske så behagelig. Hallgrim har forresten flytta inn her på Njardarvollen for dere som ikke visste det, og det også er veldig bra.

Men så var det å få overskrifta til å passe med innlegget (ikke alltid så lett det når man lager overskrifta før innlegget). Vandringa kommer inn på turen ned til skolen. De ti minutta det tar å gå ned til skolen er nemlig fantastiske. Frisk og kjølig luft, vind i ansiktet, ikke regn (men det blir ikke noe problem når regnet kommer) og antydning til sol av og til. Rett og slett en fantastisk måte og våkne skikkelig på. Og når jeg går nedover der og plystrer, nynner eller småsynger for meg sjøl, da blir jeg glad!

Dagens bibelvers:

"Vær alltid glade!" 1.Tess 5,16

24. august 2009

Lesesommer

Bortsett fra å jobbe, bli onkel, strikke babyklær (innlegg om det seinere en gang), være på GF, sykle Styrkeprøven, sykle litt mer, gå en del turer, og ha besøk av diverse slekt har jeg lest ganske mye i sommer:

  1. De to siste Wallander-bøkene (god krimserie)
  2. Øya
  3. Señor Peregrino
  4. Drømmehjertet
  5. Veien hjem, En av oss, En hel familie (en helt grei, men ikke veldig god romantriologi gitt ut på Lunde)
  6. Alt har sin tid
  7. Så jeg ikke går meg vill
  8. Mitt eget rom
  9. Kjenne at noe er sant
  10. Alt som er skjult
  11. Den fantastiske Mikkel Rev (filmen kommer på kino i løpet av høsten, så jeg måtte nesten bruke en halvtime på å lese boka igjen)

Trur det skal være alt. Nummer 2-4 er veldig gode bøker, og da vil jeg poengtere veldig. Øya er debutromanen til Victoria Hislop, og handler om en leprakoloni på Kreta. Boka er veldig godt skrivi, og er utrulig rørende (det falt nok noen tårer underveis). Satser på å få lest neste bok av samme forfatter så snart jeg får tak i den.

Señor Peregrino og Drømmehjertet er skrivi av Cecilia Samartin. Den første handler om ei mexikansk jente med en tragisk oppvekst som søker lykken i nabolandet i nord. Den andre handler om situasjonen til to kusiner fra Cuba rundt og etter revolusjonen (også her kom det noen tårer mot slutten). Som med Øya er det også her ei ny bok på veg fra forfatteren.

Bøkene fra punkt 5-10 er kristne romaner utgitt på Lunde forlag. Triologien i punkt 5 er helt grei, men ikke noe mer. I tillegg er det ganske mange skrivefeil i oversettelsen noe som er litt irriterende. "Alt har sin tid" er ei god bok av Elizabeth Musser. Vil anbefale å lese bøkene som ho har skrivi. De fleste av dem er ganske bra. De fire neste (7-10) er skrivi av Ann Tatlock. Gode bøker alle sammen. De er nok ikke av de beste bøkene jeg har lest, men de er høyt oppe på lista over de beste kristne romanene. Anbefales.

Framover nå blir det nok mest pensumlitteratur som må fordøyes, men jeg håper no at jeg skal rekke over litt mer enn det. :)

Dagens bibelvers:

"Se etter i Herrens bok og les!" Jes 34,16a

23. august 2009

Guds kjærlighet

Guds kjærlighet er langt, langt større
enn penn og tunge tolke kan.
Den når høyt over himlens stjerner
og ned til dødens mørke land.
Så dypt vi falt, den sonet alt,
da Jesus døden led.
Sitt fangne barn i syndens garn
Gud frelste og gav fred.

Kor:
Guds kjærlighet, hvor rik og stor,
hvor høy og dyp og lang!
Den priser evig englers kor,
og alle frelstes sang.

Om alle hav med blekk ble fylte,
var himlens hvelv av pergament,
og var en penn hvert strå på jorden,
hver mann med skrivekunsten kjent,
å skildre rett Guds kjærlighet
vil tømme alle hav,
og himlens hvelv fra bryn til bryn
ei plass til skriften gav.

Til norsk ved Trygve Bjerkrheim

Dagens bibelvers:

"Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbaret iblant oss, at Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve ved ham." 1.Joh 4,9

20. august 2009

Et spill for oss, et spill for deg

I anledning litt større rom, litt ekstra penger inn på kontoen og litt av hvert annet har jeg tatt med meg noen spill hjemmefra og kjøpt noen fler. Spillsamlinga her på Njardarvollen har derfor økt betraktelig (og forhåpentligvis vil den bli enda større). Så hvis noen har lyst å spille ett spill eller to eller fler, så blir det sikkert mulighet for det utover høsten.

Helt bakerst: Sjakk og en stor terning. På toppen fra venstre: Ligretto (en av to bokser), Set, Skip-Bo og kortstokker. Bak fra venstre: Carcassonne med alle utvidelser, Aqua Romana, Puerto Rico og Alhambra. Framme: Alias. Ikke tilstede da bilde ble tatt: Risk, Ticket to Ride Europe, Trivial Pursuit, og sikkert noen som jeg har glemt.

Dagens bibelvers:

"I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, da hadde jeg sagt dere det. For jeg går bort for å gjøre i stand et sted for dere." 

17. august 2009

SuperMagnus

Bloggen min har slitt med litt få innlegg i sommer, men nå som jeg er tilbake til studentlivet må jeg vel få litt tid til å ta bloggen min mot nye høyder. Starter blogghøsten med mitt til nå beste bilde av min fantastiske nevø Magnus, som er 6 uker gammel i dag. 

Dagens bibelvers:

"For se, Herren går ut fra sin bolig. Han stiger ned og farer fram over jordens høyder." Mi 1,3

12. august 2009

Gode motsetninger!

5 tomme ripsbsuker!



6 tomme stikkelsbærbusker!

10 nesten tomme solbærbusker!

I skogen har det forsvinni masse blåbær og bringebær og litt molter, og bestefar og bestemor har blitt kvitt mye jordbær.

Så da har vi fulle flasker og bøtter og melkekartonger og frysere!








Høsten og vintern blir nok ikke så ille! Men jeg må vel kanskje kjøpe meg en ny fryser.

Dagens bibelvers:

"Så skal dine forrådshus fylles med overflod og dine pressekar flyte over av most." Ordsp 3,10

9. august 2009

Bananpause og fotballjubel

I sommer har jeg hatt bananpause. Etter å ha fortært et tosifra antall under Trondheim-Oslo kan man si at jeg hadde fått nok for ei stund. I går måtte jeg imidlertid igjen ty til den energirike og lettspiselige frukta. Jeg og Martin sykla nemlig sykkelenern på Oppdal. Dagen starta noe for tidlig. Vi måtte opp kvart over fem for å rekke ei tidlig nok ferge så vi kunne være framme i god nok tid til å få henta startnummer. Så 10 minutter over 10 var det i gang. Rittet starta med et par kilometer asfalt før det gikk inn på traktorveg i ei knapp mil. Så blei det grusveg og vi begynte å klatre oppover mot toppen på 1341 moh. På toppen var det ett litt krevende stiparti på 4-5 km. Så begynte det etterhvert å gå "sakte og sikkert" ned mot Oppdal igjen. Etter 68 km (med 2 km igjen) var nedoverbakkene ferdig og vi tok inn på en ny traktorveg. Vi var ivrige etter å komme i mål og satte opp litt for god fart. Vi kom inn i en skarp 90 graders sving med litt vått underlag og føyk i bakken begge to. Godt oppskrapa var vi på syklene igjen etter 30 sekund. Martin fikk et lite forsprang og på den siste kilometern med sti dro han fra meg med en del sekunder. På oppløpet tok jeg inn litt igjen og havna kun 12 sekund bak på tida 2.55.44. Det holdt til tiende plass i mi pulje og 185. plass av 1166 totalt. Det er jeg godt fornøyd med i mitt første terrengritt.

Etter å ha dusja var det bare å sette seg i bilen for å komme raskt hjem. Mamma og pappa skulle nemlig feire 30-års bryllupsdag (GRATULERER! Dagen var egentlig 29.juli, men nå passa det best).

Det var imidlertid mer å glede seg over den helga her. Aalesund "knuste" Stabæk 3-1 på lørdag, og i dag sendte Molde Rosenborg hjem med 5 baklengsmål. Bedre kan det vel nesten ikke bli. Nå får vi bare håpe på ei god trekning av semifinaler i morra, og så skal Møre og Romsdal fylle Oslo i starten av november.

Dagens bibelvers:

"Først i det femte året kan dere ete deres frukt - for at de siden kan bære dess mer for dere. Jeg er Herren deres Gud." 3.Mos 19,25

4. august 2009

Makshastighet?

Sauer, av type årsgamle lam, løper minst 28 km/t i slak nedoverbakke.

Dagens bibelvers:

"Det skal være et lam uten lyte, av hannkjønn, årsgammelt. Et lam eller et kje kan dere ta." 2.Mos 12,5